Werther's Original

Czekamy na Twoje pytania i sugestie! Wystarczy wysłać do nas wiadomość używając naszego formularza kontaktowego lub zajrzeć do pytań i odpowiedzi - tam znajdziesz odpowiedzi na niektóre z najczęściej zadawanych pytań.

Pytania i odpowiedzi

Czy produkty Werther’s Original zawierają alkohol?

W składzie produktów Werther’s Original nie ma alkoholu. Jednak niektóre aromaty mogą zawierać alkohol, ponieważ jest on niezbędny do ich ekstrakcji, a zatem mają one kontakt z alkoholem w trakcie ekstrakcji. Ilość alkoholu trafiającego w ten sposób do gotowego wyrobu odpowiada mniej więcej zawartości alkoholu w zwykłych sokach owocowych, pochodzącego z naturalnej fermentacji owoców. 

Czy produkty Werther’s Original są odpowiednie dla wegetarian?

Jedynymi składnikami pochodzenia zwierzęcego, jakie wykorzystujemy do produkcji Werther’s Original, są produkty mleczne.

Czy cukierki Werther's Original są bezglutenowe?

Cukierki Werther's Original uznaje się za produkty bezglutenowe. Zawartość glutenu jest tak niewielka, że spełnia ona wymagania prawne, międzynarodowe wskazówki Kodeksu Alimentarius  oraz normy Niemieckiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią (DZG) dla żywności bezglutenowej (maksymalnie 20 mg glutenu na 1 kg produktu).

Podane informacje dotyczą aktualnych receptur i mogą ulec zmianie. Prosimy o sprawdzenie aktualnej listy składników na opakowaniu.

Kontakt

Pola obowiązkowe są oznaczone

Proszę o wprowadzenie kodu

Informacje dotyczące reklamacji produktów

Opinia klientów jest dla nas bardzo ważna. Abyśmy mogli rozpatrzeć Twoją reklamację, prosimy o zachowanie oryginalnego opakowania produktu. Po otrzymaniu wiadomości przekażemy informacje dotyczące kolejnych działań.