Informacje o wartości odżywczej nimm2

Informacje o wartości odżywczej
|
Wartość odżywcza |
Na 100 g |
Na sztukę (4,5 g) |
Na sztukę %** |
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 1623 kJ / 383 kcal | 73 kJ / 17 kcal | <1% |
| Tłuszcz | 3,8 g | 0,2 g | <1% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g | <0,1 g | <1% |
| Węglowodany | 84,2 g | 3,8 g | 1% |
| w tym cukry | 65,3 g | 2,9 g | 3% |
| Białko | <0,1 g | <0,1 g | <1% |
| Sól | 1,5 g | 0,07 g | 1% |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Witaminy
|
Zawartość witamin na 100 g |
% dziennych referencyjnych wartości spożycia na 100 g dla osób dorosłych |
|
|---|---|---|
| Niacyna | 31,2 mg | 195% |
| Witamina E | 20,6 mg | 172% |
| Kwas pantotenowy | 14,8 mg | 247% |
| Witamina B6 | 3,0 mg | 214% |
| Witamina B12 | 4,4 µg | 176% |
| Witamina C | 123,8 mg | 155% |
| Kwas foliowy | 400 µg | 200% |
Rozpuszczalne cukierki owocowe z musującym nadzieniem wzbogacone witaminami
Składniki: cukier, syrop glukozowy, kwas: kwas cytrynowy, tłuszcz palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, skrobia modyfikowana, zagęszczone soki owocowe 1,8%* (z winogron, pomarańczy, limonki, cytryny, wiśni, truskawek, jabłek), wodorowęglan sodu, witamina C, substancje przeciwzbrylające (cytrynian wapnia, tlenek magnezu), koncentraty (czarna marchew, spirulina), aromaty, niacyna, witamina E, emulgator: monostearynian polioksyetylenosorbitolu, kwas pantotenowy, wyciąg z kurkumy, zagęszczony sok z czerwonych buraków, witamina B6, kwas foliowy, witamina B12.
*odpowiada 7,5 % soku owocowego
Ze względu na technologię produkcji proporcje poszczególnych smaków mogą ulegać zmianie.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.