Informacje o wartości odżywczej nimm2
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na sztukę (4,5 g) | Na sztukę %** |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1618 kJ / 382 kcal | 73 kJ / 17 kcal | <1% |
Tłuszcz | 3,8 g | 0,2 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g | 0,1 g | <1% |
Węglowodany | 84,2 g | 3,8 g | 1% |
w tym cukry | 65,1 g | 2,9 g | 3% |
Białko | <0,1 g | <0,1 g | <1% |
Sól | 1,2 g | 0,05 g | <1% |
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Witaminy
Zawartość witamin na 100 g | % dziennych referencyjnych wartości spożycia na 100 g dla osób dorosłych | |
---|---|---|
Witamina C | 123,8 mg | 155 |
Niacyna | 31,2 mg | 195 |
Witamina E | 20,6 mg | 172 |
Kwas pantotenowy | 14,8 mg | 247 |
Witamina B6 | 3,0 mg | 214 |
Kwas foliowy | 400 µg | 200 |
Witamina B12 | 4,4 µg | 176 |
Rozpuszczalne cukierki owocowe z musującym nadzieniem wzbogacone witaminami
Składniki: cukier, syrop glukozowy, kwas: kwas cytrynowy, tłuszcz palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole, skrobia modyfikowana, zagęszczone soki owocowe 1,8%* (z winogron, pomarańczy, limonki, cytryny, wiśni, truskawki, jabłka), wodorowęglan sodu, witamina C, substancje przeciwzbrylające (dwutlenek krzemu, tlenek magnezu), węglan sodu, koncentraty barwiące (czarna marchew, spirulina), aromaty, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, emulgator: monostearynian polioksyetylenosorbitolu, zagęszczony sok z czerwonych buraków, witamina B6, barwiący wyciąg z kurkumy, kwas foliowy, witamina B12.
Ze względu na technologię produkcji proporcje poszczególnych smaków mogą ulegać zmianie.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.