Informacje o wartości odżywczej nimm2
Informacje o wartości odżywczej
Wartość odżywcza | Na 100 g | Na porcję (20 g) | Na porcję %* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1414 kJ / 333 kcal | 283 kJ / 67 kcal | 3% |
Tłuszcz | 0,1 g | <0,1 g | <1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | <0,1 g | <1% |
Węglowodany | 76,1 g | 15,2 g | 6% |
w tym cukry | 52,4 g | 10,5 g | 12% |
Białko | 5,7 g | 1,1 g | 2% |
Sól | 0,11 g | 0,02 g | <1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Witaminy
Zawartość witamin na 100 g | % dziennych referencyjnych wartości spożycia na 100 g dla osób dorosłych | |
---|---|---|
Niacyna | 15,6 mg | 98 |
Witamina E | 10,3 mg | 86 |
Kwas pantotenowy | 7,4 mg | 123 |
Witamina B6 | 1,5 mg | 107 |
Biotyna | 50 µg | 100 |
Witamina B12 | 2,2 µg | 88 |
Żelki owocowe wzbogacone witaminami
Składniki: syrop glukozowy, cukier, żelatyna, sok owocowy (5%) z zagęszczonego soku owocowego (winogrona, czarny bez), kwas (kwas cytrynowy, kwas mlekowy), aromaty, koncentraty barwiące (czarna marchew, spirulina), niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, witamina B6, wyciągi barwiące (kurkuma, papryka), biotyna, witamina B12, substancje glazurujące (wosk carnauba, wosk pszczeli, biały i żółty).
Może zawierać także mleko.
Komentarz
Informacje dotyczące składników oraz zaokrąglone przeciętne wartości odżywcze odnoszą się do aktualnie stosowanych receptur. W przypadku zmian w sprzedaży dostępne mogą być produkty o dotychczasowym i nowym składzie, dlatego zalecamy dodatkowe porównanie z danymi na opakowaniach. Ponadto różnice w okresach przejściowych mogą wynikać z nowych wytycznych zawartych w przepisach prawnych lub innych zmienionych warunków ramowych.